EDITIA 2010

 

Regulament

Juriu

Nominalizari

Premiile Ioan Chirila 2008

REGULAMENT


1. Noţiuni generale

1.1. Premiile Ioan Chirilă sunt acordate anual, de către Fundaţia artEST, celor mai buni jurnalişti de sport din ţară, ca un omagiu adus celui mai mare gazetar şi scriitor de literatură sportivă din Romania. A sasea ediţie a Galei Premiilor Ioan Chirilă va avea loc pe 22 noiembrie 2010.

1.2. Organizatorii Premiilor Ioan Chirilă nu au obligaţia de a oferi explicaţii celor care nu citesc cu atenţie regulamentul concursului.

 

2. Nominalizări

Nominalizările pentru premiile destinate gazetarilor vor fi făcute de:

2.1. Fundaţia artEST

2.2. Un juriu de selectie 
Fiecare membru al juriului va face o singură nominalizare pentru fiecare secţiune a competiţiei. Fundaţia artEST, producătorul evenimentului, are dreptul la două nominalizări pentru fiecare categorie.

Nominalizatii de la fiecare categorie sunt invitaţi să-şi depună dosarele, care vor fi supuse atenţiei juriului format din personalităţi de marcă din domeniul publicistic şi cultural. Componenţa juriului din acest an va fi anunţată pe site-ul oficial al Premiilor Ioan Chirilă precum şi în presă.3. Premii

3.1. Premiile Ioan Chirilă se adresează tuturor gazetarilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presă scrisă, televiziune, agenţii de presă etc.), de aria de acoperire (presă naţională, regională, locală etc.), de frecvenţa apariţiei (presă cotidiană, săptămânală, lunară etc.) ori de specializarea acesteia (presă generală ori de specialitate). “Vor accede la ele doar cei care nu şi-au comercializat scrisul, care fac această profesie cu pasiune şi eleganţă, aceia care încearcă, prin scrisul lor, să emoţioneze şi să schimbe lumea fără încrâncenare, cu zâmbetul pe buze, aceia născuţi din mantaua lui Ioan Chirilă.”

3.2. Vor fi acordate 8 premii:     

1 Cel mai bun editorialist al anului
2. Cel mai bun reporter al anului
3. Premiul special pentru carte
4. Cel mai bun realizator de emisiune sportiva de televiziune
5. Cea mai buna fotografie de sport a anului
6. Cel mai talentat student la Jurnalism in ultimii doi ani de studiu
7. Cel mai bun sportiv sau echipa sportiva a anului în curs 
8. Premiul de excelenta

3.3. Premiul special pentru carte nu va fi acordat necondiţionat, ci doar în anii în care va fi publicată cel puţin o carte de referinţă, originală şi inedită, conformă cu standardele de calitate impuse de Ioan Chirilă. În competiţie vor intra doar cărţile care au fost publicate în intervalul cuprins între data-limită de depunere pentru nominalizările ediţiei a cincea şi data-limită de depunere pentru  nominalizările ediţiei a sasea. Cărţile care au intrat în concurs în anii anteriori nu  pot participa la actuala ediţie. La această categorie nu pot intra almanahuri, reviste, simple interviuri sau sfaturi pentru suporteri. Prin carte de literatură sportivă se înţelege o carte pe temă sportivă care să aibă calităţi artistice, personalitate, originalitate.

Invităm editurile şi autorii care au publicat cărţi de literatură sportivă şi care vor să se înscrie în concurs să trimită cărţile la sediul Fundaţiei artEST sau al Agenţiei de Vise, deoarece Fundatia artEST nu are obligatia de a se informa cu privire la cartile aparute in 2010. Decizia de a se inscrie apartine autorilor.

Volumele trebuie sa fie inedite şi scrise în anul respectivei ediţii a Premiilor. Prin urmare, nu se iau în considerare volumele constituite din articole deja publicate.

3.4. Premiul “Talentul anului” va fi acordat studentului la Jurnalism in anul II sau III  care va scrie cel mai bun text cu temă sportivă, la alegere. Regulamentul concursului Talentul Anului este separat de regulamentul general al Premiilor Ioan Chirila si poate fi consultat pe site-ul oficial al competitiei, www.ioanchirila.ro

3.5. Castigatorii a sase dintre cele opt categorii vor fi premiati in bani: Cel mai bun editorialist al anului, Cel mai bun reporter al anului, Premiul special pentru carte, Cel mai bun realizator de emisiune sportiva de televiziune, Cel mai bun sportiv sau echipa sportiva a anului în curs, Premiul de excelenta

3.6. Ziariştii nominalizaţi care s-au recuzat două ediţii consecutiv, pierd definitiv dreptul de a mai participa la această competiţie.

3.7. Întrucât Premiile Ioan Chirilă îi poartă numele, nu pot fi propuşi şi nu pot accede la aceste premii cei care au adus invective operei şi, deci, memoriei lui Ioan Chirilă.

3.8. Premiul “Fotografia Anului” se acorda pentru cea mai buna fotografie sportiva a anului in curs. Fotoreporterii profesionisti care doresc sa se inscrie in concurs sunt invitati sa trimita o fotografie pe adresa fotografia.anului@ioanchirila.ro Fiecare concurent are dreptul sa trimita o singura fotografie. In cazul in care la aceasta categorie se vor inscrie mai mult de 10 fotoreporteri, va fi introdusa o etapa de selectie. Astfel, Fundatia artEST si un juriu de selectie format din fotoreporteri internationali vor alege cele 10 fotografii care vor ajunge la juriu pentru decizia finala. Fotografia castigatoare va fi desemnata de juriul Premiilor Ioan Chirila. Sunt invitati sa se inscrie in concurs fotoreporteri profesionisti din toata tara.4. Jurizarea

4.1. Se înfiinţează următoarele entităţi:

4.1.1. Juriul de selecţie – face nominalizări pentru cinci secţiuni: Cel mai bun editorialist al anului, Cel mai bun reporter al anului, Premiul special pentru carte, Cel mai bun realizator de emisiune sportiva de televiziune, Cel mai bun sportiv sau echipa sportiva a anului în curs,

4.1.2. Juriul – acordă punctaje fiecărui nominalizat. Juriul este format din 5 personalităţi din zona publicistică şi culturală, printre care Iarina Demian (preşedintele Fundaţiei ArtEST).

4.2. Fiecarea nominalizat va primi 5 note (de la 1 la 10, fără zecimale) – cate una din partea fiecărui membru al juriului. Vor fi eliminate notele extreme (cea mai mică şi cea mai mare). Media finală a nominalizatului va fi calculată ca medie aritmetică a celorlalte 3 note. Notele vor fi secrete.5. Producători

2.1. Producătorul principal al Premiilor Ioan Chirilă este Fundaţia ArtEST, al carei preşedinte este actriţa şi regizoarea Iarina Demian, soţia marelui gazetar.

2.2. Producătorul principal va coopta, în fiecare an, şi alţi coproducători.

 

 

 
CONCURS FOTO


Alex Axon - 11 metri
Marele premiu

 
NEWSLETTER
Inscrie adresa ta de e-mail aici pentru a te abona la newsletter!

 
TWITTER
Urmareste-ne pe Twitter!

ChirilaAwards
 


Home : Juriu : Regulament : Nominalizati : Talentul anului : Kaptura : Presa : Ioan Chirila : Blog : Contact
© 2009 IoanChirila.ro si Agentia de Vise created by WEBit.ro