Premiile Ioan Chirila 2008

CONCURS FOTO KAPTURA

Ai viziune de ansamblu si ochi pentru detalii? Daca esti pasionat de fotografia sportiva, in perioada 20 septembrie – 22 noiembrie poti trimite cele mai inspirate capturi pe adresa foto@ioanchirila.ro

Fotografia castigatoare va fi publicata in revista PHOTOmagazine.

Editia 2010 a concursului foto Kaptura cuprinde 8 misiuni, fiecare cu durata de o saptamana. Mingea, Viteza, Victoria, Racheta, Adrenalina, Emotia, Riscul si Apa sunt temele pe care va trebui sa le respectati. Calitatea fotografiilor depinde doar de acuratetea si viziunea voastra. Pentru a nu rata tinta, va recomandam sa cititi cu atentie regulamentul de mai jos.

Bafta!

 

REGULAMENT OFICIAL

Art.1
Conditii generale

 • Concursul de fotografie sportiva “Kaptura” este organizat de catre Fundatia artEST, denumita in continuare "Organizator"
 • Participantii la concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al concursului .
 • Tematica concursului este "Fotografia sportiva "

Art.2
Calendarul de desfasurare al Concursului

 • Concursul incepe luni, 20 septembrie 2010 si se incheie luni, 22 noiembrie 2010
 • Concursul consta in 8 etape saptamanale si o finala. Pentru fiecare etapa fotografiile pot fi inscrise de luni pana duminica, ora 16.00. Dupa aceasta ora nu mai sunt acceptate fotografii pentru tema saptamanii respective.
 • Castigatorul saptamanii este anuntat in miercurea urmatoare.
 • Fotografia desemnata castigatoare de catre juriu in fiecare saptamana intra in finala concursului. Fotografia care va obtine marele premiu va fi desemnata de catre juriul concursului in perioada 18-21 noiembrie 2010 si va fi anuntata pe 22 noiembrie 2010.

ETAPA 1

Concurs: 20 - 26 septembrie

Minge

Anuntare castigator: 29 septembrie

ETAPA 2

Concurs: 27 septembrie – 3 octombrie                  

Viteza

Anuntare castigator: 6 octombrie

ETAPA 3

Concurs: 4 – 10 octombrie

Victorie

Anuntare castigator: 13 octombrie

ETAPA 4

Concurs: 11 – 17 octombrie                     

Racheta

Anuntare castigator: 20 octombrie

ETAPA 5

Concurs: 18 – 24 octombrie                   

Adrenalina

Anuntare castigator: 27 octombrie

ETAPA 6

Concurs: 25 – 31 octombrie                   

Emotie

Anuntare castigator: 3 noiembrie

ETAPA 7

Concurs: 1 – 7 noiembrie    

Risc

Anuntare castigator: 10 noiembrie

ETAPA 8

Concurs: 8 – 14 noiembrie                        

Apa

Anuntare castigator: 17 noiembrie

FINALA

Jurizare: 18 – 21 noiembrie

 

 

Anuntare castigator: 22 noiembrie

 

Art.3
Dreptul de participare

 • Participantii la concurs trebuie sa fie cetateni romani, cu rezidenta in Romania.
 • Participantii pot inscrie maximum trei fotografii in fiecare saptamana.
 • Nu se accepta prelucrari (persoane sau obiecte puse artificial in cadru, blur-uri artificiale). Nu sunt permise colajele. Nu se accepta fotografii royalty-free sau luate din diverse colectii platite. Nu sunt acceptate fotografii obscene sau cu continut imoral.
 • Sunt permise corectiile de baza din programele de editare, cum ar fi levels, curves etc.
 • Utilizatorii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.
 • Trimiterea fotografiilor implica acceptul participantului de a oferi organizatorilor si partenerilor concursului dreptul de a publica imaginile respective, integral sau partial, in format digital si/sau tiparit, fara nici un fel de plata. Eventuala folosire a imaginilor va fi insotita de mentionarea numelui autorului.
 • Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark. Rezolutia minima acceptata este de 1600x1200 pixeli in format jpeg.
 • Denumirea fotografiei va contine numele fotografului si numele fotografiei.

Art.4
Premiile

 • Marele premiu – Fotografia castigatoare va fi publicata in revista PHOTOmagazine. Castigatorul va primi un abonament pe un an la revista PHOTOmagazine.
 • Premii saptamanale in urma voturilor obtinute pe pagina de Facebook a concursului oferite de F64studio si de Editura Vellant.
 • Pentru a fi validat drept castigator, participantul are obligatia de a prezenta Organizatorului datele necesare pentru verificarea identitatii : serie si numar buletin, CNP si adresa. Numele declarat la inscrierea in Concurs trebuie sa fie acelasi cu cel din actul de identitate. Refuzul sau imposibilitatea de a prezenta spre validare aceste date la cererea Organizatorului atrage dupa sine, in mod automat, anularea premiului castigat de catre participant.

Nominalizarea castigatorilor:

 • Juriul va alege cate un castigator pentru fiecare etapa. Cele 8 fotografii finaliste vor intra in cursa pentru marele premiu.  Castigatorul va fi desemnat de catre juriu.
 • Juriul este format din:

Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Daniel Mihăilescu (France Press)
Alex Gâlmeanu (freelancer)
Bogdan Cristel (Reuters)
Damian Strohmeyer (Sports Illustrated)
Julian Wainwright (Agenţia Europeană de Fotografie pentru Presă din Vietnam)
Fredrik Clement (freelancer)

 • Toate fotografiile inscrise in concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a Premiilor Ioan Chirila. In fiecare saptamana, in urma “Like-urilor” obtinute, va fi desemnat un castigator al publicului care va primi premii oferite de Editura Vellant si F64Studio.

Art.5
Predarea premiilor

 • Acordarea premiilor poate fi un eveniment public. Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta, acord valorand cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizator pe teritoriul Romaniei pentru intreaga perioada de protectie a acestora.
 • Toate premiile Concursului trebuie sa fie revendicate in conformitate cu prevederile Regulamentului oficial, dar nu mai tarziu de 1 luna de la anuntarea castigatorilor, in caz contrar premiile nemaifiind datorate de catre Organizator.
 • Intrarea in posesia premiilor poate fi realizata prin urmatoarele metode: prin participarea la festivitatea de premiere, prin deplasarea la sediul firmei Agentia de Vise sau prin curierat.

Art.6
Acord de principiu

 • Inscrierea in concurs presupune faptul ca participantii au acceptat in totalitate conditiile prezentului regulament si eventualele decizii ulterioare ale organizatorilor

 

 
CONCURS FOTO


Alex Axon - 11 metri
Marele premiu

 
NEWSLETTER
Inscrie adresa ta de e-mail aici pentru a te abona la newsletter!

 
TWITTER
Urmareste-ne pe Twitter!

ChirilaAwards
 
PARTENERI

Sustin concursul Kaptura:

Bloguri:

Alex Constantinescu
Andrei Cezar Pintica
Arthur Mustafa
Cristian Greger
Ina Todoran
Mihai Iorga
Mihai Moiceanu
Stefan Cinca
Vlad Birdu

Site-uri:

Aradeni.ro
Artline.ro
Bad or Good
Bihon.ro
Bucharest-Guide.ro
Foto-magazin.ro
Gapo.ro
MersulTrenurilor.ro
SalutBucuresti.ro
Times.ro
Timisoreni.ro
Tion.ro
Vedeta.ro

 


Home : Juriu : Regulament : Nominalizati : Talentul anului : Kaptura : Presa : Ioan Chirila : Blog : Contact
© 2009 IoanChirila.ro si Agentia de Vise created by WEBit.ro